\

De Twentepoort Groep breidt uit!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het logistieke concern Twentepoort Groep gaat opnieuw uitbreiden. Over een klein jaar wordt een tweede bedrijfspand aan de Vijverweg in Wierden opgeleverd. De vraag naar opslagruimte in de regio groeit gestaag en op het gebied van E-fulfilment is dit Twentse bedrijf een belangrijke speler op de Nederlandse markt geworden. Reden te meer voor eigenaren Martin Noeverman en Arno Brokelman om nog verder over de horizon te kijken.

De basis van Twentepoort Groep ligt in Almelo, maar sinds de bouw van een nieuw complex op bedrijfsterrein Weuste-Noord in 2015 is Wierden een goede keus gebleken. Zo is het huidige magazijn eerder dit jaar qua opslagruimte al verdubbeld en nu liggen wederom uitbreidingsplannen hapklaar op tafel. In het najaar van 2017 moet er een soortgelijk pand gerealiseerd zijn voor warehousing, specifiek voor het bedrijfsonderdeel TwenPack. “We willen ons bedrijf doorontwikkelen”, vertelt Martin Noeverman. Samen met Brokelman en de ongeveer 25 medewerkers runt Noeverman de florerende onderneming. “Hier in Wierden hebben we een prima plek gevonden, op steenworpafstand van de snelwegen. Logistiek gezien heel gunstig.”

Op dit moment biedt Twentepoort Groep zowel kleinschalige (onder andere seizoensgebonden) opslag voor webwinkels als de traditionele op- en overslag in één warehouse. “Dat gaan we straks splitsen om gezonde groei verder mogelijk te maken, maar om ook ruimte te krijgen en rust in de onderneming te behouden. Voor de webwinkels bieden we namelijk het totaalpakket: van opslag tot foutloos ‘orderpicken’ en verzenden naar de klant. Dat is een andere markt dan de traditionele opslag. Bovendien zien we een toename in webshop-logistiek. Niet alleen richting consumenten, maar vooral ook business-to-business. Dan wil je voldoende plek hebben om klanten te bieden wat ze vragen. Tevens is er behoefte aan meer kantoorruimte, aangezien we komend jaar weer nieuwe vacatures verwachten in te vullen.”

Het nieuwe pand wordt een kleine honderd meter verderop aan de Vijverweg in Wierden gebouwd, op een perceel van ruim tweeduizend vierkante meter. De bouw omvat een warehouse van dertienhonderd vierkante meter mét overkapping, om zonder weersinvloeden te kunnen laden en lossen. Ook komt er, verdeeld over twee lagen, vierhonderd vierkante meter aan kantoorruimte.

Op deze nieuwe locatie wordt zoveel mogelijk ingezet op CO2-neutraal ondernemen. Noeverman licht toe: “We zijn daar bewust mee bezig als Twentepoort Groep. Zo rijden we in elektrische auto’s en gebruiken elektrische heftrucks. Onze huidige magazijnen zijn zodanig geïsoleerd dat heaters overbodig zijn en dat zal op de nieuwe locatie niet anders zijn. Daar gaan we bovendien zonnepanelen plaatsen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn wat energie betreft.”

De nieuwbouwklus is aanbesteed aan de Voortman Steel Group uit Rijssen. Kienhuis Bouwbegeleiding uit Almelo ondersteunt het project. Medio april van het komende jaar gaat de schop in de grond. “We kijken terug op een prettige samenwerking met Voortman bij de bouw van ons huidige pand”, vindt Noeverman. “Dan gun je elkaar het werk! Bovendien werken we graag met lokale en regionale partners. Zo gaan we gebruik maken van een speciale mobiele laadbrug om te kunnen laden en lossen op beide locaties. Staalbouw Boom uit Wierden heeft daarvoor een perfecte oplossing bedacht: maatwerk voor onze locaties.”

Twentepoort Groep Twentepoort Groep

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Offerte aanvragen >

Binnen 1 minuut ingevuld | Binnen 1 uur reactie!

Waarom kiest u voor Cargorilla?

Just-in-Time levering

Cargorilla coördineert graag uw transport en als de situatie daarom vraagt zelfs op basis van Just-in-Time levering. Ongeacht bestemming, soort goederen of de mate van urgentie! En exact wanneer u over de goederen wilt beschikken.

Wij regelen alle documenten

Cargorilla verzorgt vakkundig al uw export- en import documenten, evenals specialistische douane documentatie. Cargorilla beschikt inhouse over eigen douane declaranten, welke u te allen tijde ondersteunen op douane gebied.

Full service dienstverlening

Van A tot Z geregeld, dat is de Cargorilla aanpak. Transport per weg, zee, lucht, rail of koerier; we regelen het graag en goed. Ook voor (tijdelijke) opslag, Value Added Services en transport verzekeringen zijn wij graag uw logistieke partner!

Dagelijks transport

Door bundeling van transportvolumes bieden we concurrerend transport aan. Dit geldt voor elke bestemming in Europa of daarbuiten! Ons netwerk van gespecialiseerde transporteurs voldoet volledig aan ons hoge service level.

Offerte aanvragen >