\

Recordjaar voor export landbouwproducten

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vorig jaar hebben Nederlandse boeren voor een recordbedrag aan onder meer groente, fruit, zuivel, vlees en bloemen geëxporteerd. De producten hadden in totaal een waarde van 85 miljard euro, 4,4 procent meer dan in 2015.

Het gaat om de grootste stijging sinds 2011, maakte het ministerie van Economische Zaken vrijdag bekend. Wereldwijd is alleen de Verenigde Staten een grotere exporteur van landbouwproducten. Op de derde plaats staat Duitsland.

Volgens het ministerie heeft de Nederlandse sector zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. Ondanks het embargo van Rusland konden onder meer door het aanboren van nieuwe markten goede cijfers worden gehaald, aldus een woordvoerder. Hij wijst op de export van uien naar Indonesië en paprika´s naar China.

Van de totale Nederlandse uitvoer bestaat 22 procent uit landbouwproducten, waaronder ook materiaal, kennis en technologie. In 2016 bedroeg de uitvoer van bijvoorbeeld landbouwmachines, meststoffen en speciale klimaatsystemen bijna 9 miljard euro. Dat is een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 2015. De export van kasmaterialen nam het sterkst toe (370 miljoen euro).

Bent u op zoek naar een partner voor het transport van uw landbouwproducten? Dan bent u bij Cargorilla Logistics aan het juiste adres! Onze ervaring tezamen met ons uitgekiende netwerk van specialistische transporteurs zorgt er voor dat wij uw producten altijd met de grootste zorg en Just-in-Time op de door u gewenste bestemming afleveren. Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden, vul dan ons contactformulier in of bel +31 (0)85 484 86 26

Bron: Transport Online

Landbouwproducten transport

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Offerte aanvragen >

Binnen 1 minuut ingevuld | Binnen 1 uur reactie!

Waarom kiest u voor Cargorilla?

Just-in-Time levering

Cargorilla coördineert graag uw transport en als de situatie daarom vraagt zelfs op basis van Just-in-Time levering. Ongeacht bestemming, soort goederen of de mate van urgentie! En exact wanneer u over de goederen wilt beschikken.

Wij regelen alle documenten

Cargorilla verzorgt vakkundig al uw export- en import documenten, evenals specialistische douane documentatie. Cargorilla beschikt inhouse over eigen douane declaranten, welke u te allen tijde ondersteunen op douane gebied.

Full service dienstverlening

Van A tot Z geregeld, dat is de Cargorilla aanpak. Transport per weg, zee, lucht, rail of koerier; we regelen het graag en goed. Ook voor (tijdelijke) opslag, Value Added Services en transport verzekeringen zijn wij graag uw logistieke partner!

Dagelijks transport

Door bundeling van transportvolumes bieden we concurrerend transport aan. Dit geldt voor elke bestemming in Europa of daarbuiten! Ons netwerk van gespecialiseerde transporteurs voldoet volledig aan ons hoge service level.

Offerte aanvragen >