\

Italië vijfde exportbestemming

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nederlandse bedrijven exporteerden in 2016 voor 18 miljard euro naar Italië, 2 procent meer dan in 2015. Hiermee is Italië is voor Nederland de vijfde exportbestemming. Dat meldt het CBS op basis van recent gepubliceerde cijfers, naar aanleiding van vragen van de media rond het staatsbezoek aan Italië.

De exportwaarde van voedingsproducten naar Italië nam in 2016 met 12 procent toe tot bijna 2,8 miljard euro.
De belangrijkste producten die we naar het Zuid-Europese land exporteren zijn vlees, groenten en fruit en vis.
Ook ging voor 95 miljoen euro aan babymelkpoeder naar Italië. Hiermee is Italië na China de tweede exportbestemming van babymelkpoeder uit Nederland.

Circa 15 duizend Nederlandse bedrijven exporteerden vorig jaar goederen naar Italië. Iets meer dan de helft van deze goederen werd in Nederlandse fabrieken vervaardigd, de andere helft is wederuitvoer. Naast voeding gaat het vooral om machines (25 procent) en chemische producten (21 procent). De handel met Italië leverde Nederland vorig jaar een handelsoverschot op van bijna 8,7 miljard euro. Dat is na Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk het hoogste overschot.

Nederland speelt belangrijke rol in Italiaanse import

Vanuit Italiaans perspectief is Nederland het vierde importland. De meest belangrijke import producten voor Italië vanuit Nederland zijn:

• Toestellen voor telecommunicatie;
• Kantoor- en automatische gegevens;
• Elektrische apparaten;
• Medicinale en farmaceutische producten;
• Kunststof in primaire vormen;

Vooral industriële export door Italië

De Italiaanse export drijft grotendeels op de industrie. Vijf van de zes exporteuro’s wordt verdiend met industriële producten. Meer dan een kwart van de Italiaanse uitvoer bestaat uit machines. Voor Italië is Nederland het tiende afzetgebied (2,3 procent van de totale export). In 2016 ging voor 9,3 miljard euro aan goederen van Italië naar Nederland. Dat is bijna 340 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Ruimschoots de helft van deze groei komt door
een hogere import van machines.


Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Dagelijks transport van en naar Italië

Cargorilla Logistics verzorgt dagelijks transport van of naar iedere bestemming in Italië. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Offerte aanvragen >

Binnen 1 minuut ingevuld | Binnen 1 uur reactie!

Waarom kiest u voor Cargorilla?

Just-in-Time levering

Cargorilla coördineert graag uw transport en als de situatie daarom vraagt zelfs op basis van Just-in-Time levering. Ongeacht bestemming, soort goederen of de mate van urgentie! En exact wanneer u over de goederen wilt beschikken.

Wij regelen alle documenten

Cargorilla verzorgt vakkundig al uw export- en import documenten, evenals specialistische douane documentatie. Cargorilla beschikt inhouse over eigen douane declaranten, welke u te allen tijde ondersteunen op douane gebied.

Full service dienstverlening

Van A tot Z geregeld, dat is de Cargorilla aanpak. Transport per weg, zee, lucht, rail of koerier; we regelen het graag en goed. Ook voor (tijdelijke) opslag, Value Added Services en transport verzekeringen zijn wij graag uw logistieke partner!

Dagelijks transport

Door bundeling van transportvolumes bieden we concurrerend transport aan. Dit geldt voor elke bestemming in Europa of daarbuiten! Ons netwerk van gespecialiseerde transporteurs voldoet volledig aan ons hoge service level.

Offerte aanvragen >